Facebook TezkaNuda.cz
Hledat

5 důvodů proč spát naostro

5 důvodů proč spát naostro
09.10.202022784xSpánekZdraví

Bez pyžamka nebo s pyžamkem? A v čem spíte vy? :)

Spaní je ta nejdůležitější činnost, kterou, zadaří-li se, děláme prostě každou noc. Ne, nejde se tomu vyhnout. Načerpáváme energii, organismus obnovuje své síly, v hlavě se zapne kino plné snů, jejichž naplnění se nám ve dne tak zoufale vyhýbá. A právě spaní „naostro“ má své nepřehlédnutelné výhody. Jaké?

1. Je to prostě jednodušší

Nemusíte si kupovat žádné pyžamo. Nemusíte se unavovat s jeho praním. Prostě skočíte večer do sprchy, utřete se a pak rovnou, bez přesedání, do postele. Takže výhoda první, ušetříte peníze za pyžamo a za jeho praní.

2. Je to víc sexy

Ovšem i dámské pyžamo může být sexy. Zdroj: Naspani.cz

Člověk je hned připravený na věc. A upřímně, pyžamo s veselými králíčky příliš jako afrodiziakum nefunguje. Spaní „naostro“ pár doslova vybízí k tomu, aby si večer užil příjemné chvilky. A jak je známo, dostatek sexu přispívá k vnitřní pohodě a je doslova léčebnou kúrou proti stresu. Jasný bonus.

3. Člověk jde častěji do společnosti

Možná to zní zvláštně, ale je to tak. Někteří lidé, když přijdou z práce, skočí do sprchy a pak rovnou do pyžama. A to může být třeba i pět odpoledne. Prostě mají odpracováno. Ovšem takový přístup je společensky vražedný. Jakmile se ocitnete v pyžamu, máte tendenci odmítat veškeré pozvánky na akce ven. Na kulturu, mezi přátelé. A začínáte žít usedlý život. Vyvarujte se toho.

4. Kůže se vám poděkuje

Celý den běháme zabaleni v několika vrstvách oblečení a právě takové oblasti jako podpaží, chodidla nebo rozkrok se mohou cítit, nu, dotčeně. Nemohou dostatečně dýchat, potí se. Spaní „naostro“ i takto namáhané části těla osvobodí.

5. Čistě zdravotní přínos

U mužů chladnější prostředí u varlat zajišťuje zdravější populaci spermií. Celé reprodukční orgány fungují lépe. U žen je pak chladnější a provzdušněnější prostředí prevencí vzniku kvasinkových infekcí.

Líbil se Ti článek?
Sdílej ho přátelům
Víkendové gify #1

Víkendové gify #1

Zaslechli jsme, že tyto gify způsobují úžasný víkend! Tady je první a pořádná dávka víkendových gifů!